19.11.23 —
26.11.23

PAN Amsterdam

Group exhibition

PAN Amsterdam

Coppejans Gallery is opnieuw geselecteerd voor de gerenommeerde kunst- en antiekbeurs PAN Amsterdam. Dit jaar wordt er opnieuw een selectie abstracte kunst getoond, maar er komt ook een achterkamer met tekeningen.

Onze selectie:

ZERO & NOW

Iedereen die zijn bezoek aan de PAN combineert met een uitstapje naar het Stedelijk Museum Schiedam, het Museum Prinsenhof in Delft of het Kunstmuseum in Den Haag zal merken dat de uitgangspunten van de internationale ZERO beweging en de Nederlandse Nul Groep tot op vandaag actueel blijven.

Heel wat actuele kunstenaars voelen in hun dagelijkse kunstpraktijk nog steeds de invloed van deze naoorlogse avant-garde beweging. Coppejans Gallery bevindt zich bijna in de schaduw van het Antwerpse Hessenhuis waar destijds deze internationale stromingen samenkwamen, vandaar dat de fascinatie voor deze kunstvorm en zijn uitlopers groot is.

Op de beurs zullen twee grote wanden integraal gewijd worden aan kunstenaars van de ZERO generatie, aangevuld met actueel werk van Caroline Hofman, Wim Nival en Ine Vermee.

museumtips:

 

DE TEKENKAMER

Tekenen is wellicht de expressievorm die de kunstenaar het meeste vrijheid biedt. De techniek laat immers veel ruimte voor expressie en experiment omwille van het directe resultaat na elke handeling.

De achterste helft van de stand wordt dan ook een ode aan het vrije tekenen. Er wordt werk samengebracht van Hans Lemmen, Ronny Delrue en Robert Schad.

Op een kleine installatiewand zullen enkele tekeningen te zien zijn van Armando, Bram Bogart, Jan Henderikse, Ewerdt Hilgemann en Jan Schoonhoven uit de periode 1954-1964.

 

SOLOWAND DENMARK

Net zoals vorig jaar krijgt de Belgische kunstenaar DENMARK ook een prominente plek. Op twee wanden wordt een selectie uit zijn oeuvre samengebracht.

Met onderandere de uitgave van een nieuw boek, een solotentoonstelling in het Antwerpse museum M HKA en een nieuwe grote permanente installatie in het Antwerpse gerechtsgebouw is er sinds onze deelname aan de vorige PAN beurs erg veel gebeurd.

Er zal vooral aandacht worden besteed aan de prachtige vouwwerken en de dead letters van deze archiefkunstenaar.

 

DISCOVER

Voor drie kunstenaars is ook een prominente plek voorzien in stand 57. Bij alle drie is materialiteit erg belangrijk in hun werk, telkens op een andere manier.

Van Bram Bogart wordt een groot monochroom werk uit 1962 getoond. Hans Kooi brengt kinetische sculpturen en wandobjecten mee en Alexandra Phillips zal u opnieuw verrassen met haar frisse papierwerken en assemblages.

Share

EN