10.08.21 —
22.08.21

Gallery Box 20/21 (op afspraak)

Groepstentoonstelling

Gallery Box 20/21, Stijn D'hondt

Tijdens het werkjaar 2020-2021 was Waarheid/Realiteit het thema van Coppejans Gallery. Met een tentoonstellingsreeks in de Antwerpse galerieruimte, op beurzen en externe locaties werkte Stijn Coppejans op zijn eigen manier rond dit thema. Met deze projecten gaf hij een vernieuwende kijk op de rol van een galerie.

Stijn Coppejans: "De dialoog tussen toeschouwer, curator en kunstenaar moet versterkt worden. De getoonde werken en concepten worden narratieve elementen in een verhaal dat op verschillende manieren zal worden vastgelegd. Er zullen verslagen van gesprekken worden gemaakt, documentatie over onze projecten zal worden verzameld en van elke tentoonstelling zullen enkele objecten voor de toekomst worden bewaard."

Onder de projectnaam Gallery Box 20/21 werden vijftien dozen gemaakt met daarin een jaarverslag van de galerie:

- Twaalf werden verkocht
- Eén wordt in de galerie bewaard
- Een andere gaat naar een inhoudelijke supporter
- Eén is bestemd voor een extern archief of museum

De dozen voor dit eerste jaar werden ontworpen door Stijn D'hondt. Ze werden leeg aangeboden bij de start van Coppejans Gallery. Gedurende het werkjaar werden ze gevuld met informatie en kunstwerken van de kunstenaars waar de galerie mee samenwerkt. Dit kunnen edities, variaties en originele werken zijn die symbool staan voor een jaar galerie-activiteiten. Op deze manier ontstaat een story box, of beter gezegd, een fact box die iedereen in staat stelt een werkjaar van Galerie Coppejans op zijn of haar eigen manier te evalueren.

Nu kunnen de eigenaars van de Gallery Box 20/21 hun archiefkoffer ophalen. Na een zeer turbulent, maar ook boeiend werkjaar, werd de box op 11 mei 2021 gesloten. De inhoud van de box wordt getoond in een korte tentoonstelling. Wie de tentoonstelling wil zien, kan een afspraak maken via stijn@coppejansgallery.be of +32 486 20 27 78.

Share

NL