18.01.20 —
19.01.20

Art = Hard

Groepstentoonstelling

Eind maart 2020 krijgt Antwerpen er een nieuwe galerie bij. Na meer dan vijftien jaar ervaring in de kunstwereld gaat Stijn Coppejans met zijn eigen project van start.

Het nieuwe pand ligt op het Falconplein in Antwerpen, tussen het Eilandje en het Schipperskwartier op een 200-tal meter van het MAS. De ruimte wordt de komende maanden nog grondig gerenoveerd, maar wie wil kan op 18 en 19 januari al even kennis maken met de nieuwe kunstplek.
We heffen dan ook samen met de andere galeries van Artland Antwerp het glas op het nieuwe jaar én de ambitieuze plannen.

Met een zestal tentoonstellingen per werkjaar en enkele externe events wil Coppejans Gallery een werking uitbouwen in directe dialoog met kunstenaars, verzamelaars en musea.

De projecten van de galerie zullen vertrekken vanuit de relaties tussen kunst, wetenschap en filosofie. Met een internationale selectie van kunstenaars wil Stijn Coppejans verzamelaars en kunstliefhebbers inspireren om deze inhoudelijke verbindingen ook in hun eigen collectie te zoeken en te leggen.

Zowel de kunsthistorische context als de actualiteitswaarde van de werken worden de belangrijkste criteria voor de keuzes die de galerie zal maken.

Share

NL