Robert Schad, ELLERD, 2012 - vierkantstaal 262 × 147 × 87 cm
Dubbeltentoonstelling Robert Schad in musea Schloss Moyland
07.02.21

Dubbeltentoonstelling Robert Schad in musea Schloss Moyland

Van december 2020 tot augustus 2021 zijn 16 sculpturen van de kunstenaar Robert Schad te zien in het park rond Museum Schloss Moyland. In het museum zelf, zullen zijn tekeningen en maquettes worden getoond.

Schad werkt sinds het midden van de jaren 80 met massief vierkantstaal. De kunstenaar verdeelt het industrieel vervaardigde materiaal in stukken waarvan de afmetingen in verhouding zijn tot het menselijk lichaam en elementen uit  de natuur. Vervolgens last hij de onderdelen samen tot sculpturen die zich in beweeglijke, steeds weer vertakkende lijnen in de ruimte ontvouwen. Schad koos zelf de locaties in het park voor zijn sculpturen. Het is de moeite waard om te zien hoe de structuur van hun lijnen steeds nieuwe vormen lijkt te vormen die zich combineren met het omringende landschap en de architectuur van het kasteelgebouw.

De tekeningen en maquettes zullen in het museum te zien zijn vanaf 07.03.2021 tot 27.06.2021.

 

Over Schloss Moyland

Het Museum Schloss Moyland is een belangrijk kunstinstituut in Duitsland. Het is gevestigd in Bedburg-Hau heeft een belangrijke collectie van Joseph Beuys die naar aanleinding van 100 jaar Beuys extra in de aandacht zal staan.

Het Joseph Beuys Archief maakt als internationaal onderzoeksinstituut deel uit van de Stichting Museum Schloss Moyland en is tevens een instituut van de kunstacademie in Düsseldorf. De combinatie van een groot aantal kunstwerken en archiefstukken van en over Joseph Beuys onder één dak is uniek in de wereld.

NL