Lothar Wolleh - Jef Verheyen, photo with intervention of the portrayed artist
Lothar Wolleh in het M HKA
28.01.21

Lothar Wolleh in het M HKA

2021 wordt een erg actief jaar voor Coppejans Gallery. Stijn Coppejans werkt al sinds midden 2019 aan de voorbereidingen van de honderdste verjaardag van Beuys op 12 mei dit jaar. Hij bracht tal van partners bijeen om een groot programma te realiseren.

De voorbereidingen voor het 100 jaar Beuys project hebben ook de aandacht van het M HKA getrokken. Niet onmiddellijk voor Beuys zelf, want daarvan maakte het museum al in 2017 een solotentoonstelling. De aandacht gaat vooral naar Lothar Wolleh die wij op dat moment in onze galerie zullen presenteren in een duo expo met Beuys.

In de expo in het M HKA wil Coppejans het bredere oeuvre van deze Duitse fotograaf tonen. Zo komt er een selectie die de nadruk legt op zijn samenwerking met verschillende kunstenaars die via het Hessenhuis de Antwerpse avant-garde periode mee hebben ingekleurd. Daarnaast zullen we ook de samenwerking met Beuys laten zien, temeer omdat het nieuwe boek over die samenwerking in het M HKA zal worden voorgesteld.

De titel van de expo wordt: Lothar Wolleh: Interaction! Intuition! Naast de originele portretten van de kunstenaars, worden ook enkele ‘interventies’ getoond: foto’s van Wolleh die door de afgebeelde kunstenaars werden bewerkt tot nieuwe kunstwerken.

foto: portret van Jef Verheyen door Lothar Wolleh met een interventie van de kunstenaar zelf.
NL