Denmark in M KHA
Denmark in het M HKA
21.01.23

Denmark in het M HKA

28.01.2023 – 30.04.2023

Aansluitend op de twee expo’s bij Coppejans Gallery, brengt ook het M HKA hulde aan Denmark met een solotentoonstelling. Dit doen zij met de titel: Denmark – Sie sollten in Ruhe weiterarbeiten – 50 jaar dode letters.

Het werk van de Antwerpse kunstenaar Denmark is al meer dan vijftig jaar een zoektocht naar eenvoud en essentie. Hij recycleert en transformeert afgevoerde informatiedragers zoals boeken, tijdschriften en kranten tot beeldende kunstwerken. Hij voert een symbolisch en existentieel gevecht  tegen de onophoudelijke stroom opinies en nieuwsfeiten in de massamedia. Hoe meer (des-) informatie, fake news of alternative facts, hoe meer dwaling er mogelijk is.

Ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van zijn artistieke loopbaan organiseert het M HKA een collectiepresentatie met vier installaties van Denmark. Met zijn ‘verstilde’ tabletten en installaties schept de kunstenaar een interval tussen kijken en begrijpen, tussen herkenning en vervreemding. De installatie Daily Dust bevat stof van verpulverd drukwerk en staat opgesteld in de leeszaal van het museum.

Voor meer info: klik hier.

NL