Alain Arias-Misson, public poem
BOEM – Public Poem van Alain Arias-Misson
17.08.21

BOEM - Public Poem van Alain Arias-Misson

Bijzonder evenement op zaterdag 28 augustus 14.00u – 16.30u.

Naar aanleiding van “100 jaar Bezette Stad”, de archieftentoonstelling “Lotta Poetica” in het M HKA en de expo “WOORD” bij Coppejans Gallery brengt Alain Arias-Misson een nieuwe Public Poem in Antwerpen onder de titel BOEM! De happening wordt georganiseerd door het M HKA en Coppejans Gallery.

Het publieke gedicht start aan het Panamarenko-huis trekt via het Hessenplein, het schipperskwartier en de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten naar de binnenstad.

Sinds 1965 is de visuele poëzie van Alain Arias-Misson duidelijk geëvolueerd naar performance, met name met zijn legendarische “Public Poems”. Hij probeert – op straat, of op een andere openbare plaats – mensen gevoelig te maken voor zowel poëzie als sociale betrokkenheid, en dit door manshoge letters en ander talig materiaal neer te leggen of er mee rond te lopen. Hij voert deze stedelijke poëtische interventies uit buiten elke esthetische of artistieke context. Ze moeten dus daarom onderscheiden worden van bijvoorbeeld performancekunst. Arias-Misson’s “Public Poems” zijn tegelijk subversief en bevrijdend, uitdagend en speels.
NL