27.05.22

LP- en boekpresentatie: Beuys 101

Boekpresentatie Beuys 101
27.05.22
tot 27.05.22

LP- en boekpresentatie: Beuys 101

Stijn Coppejans, Nico Dockx en Johan Pas stellen voor: Beuys 101, in samenwerking met 16 kunstenaars en betrokkenen.

Vrijdag 27 mei - vanaf 19:00u op het Falconplein bij Coppejans Gallery.

 


Na een jaar van activiteit rond de honderdste verjaardag van Joseph Beuys kwam een publicatie tot stand die enerzijds kan worden gezien als een verslag en anderzijds als een doorstart. Met de steun van onderzoeksgroep ArchiVolt werd een editie gemaakt in een gelimiteerde oplage van 300 exemplaren. Deze zal worden voorgesteld op vrijdag 27 mei om 19u bij Coppejans Gallery.

Het portfolio bestaat uit een grammofoonplaat, een omslagdoos en een reeks losse bladen met bijdrages van de kunstenaars en organisaties die deelnamen aan het project. De auteurs zijn Stijn Coppejans, Nico Dockx en Johan pas en de bijdrages komen van Thomas Betsens, Stijn Coppejans, Duits Ambassadeur Kotthaus, dasKULTURforum Antwerp, Anny De Decker, Ronny Delrue, Nico Dockx, Egon Hanfstingl, Antoon Melissen, Carmine Iacolare, Johan Pas, Mauro Pawlowski, Laurence Petrone, Adriaan Rees, Fabien Silvestre Suzor, Philippe Van Cauteren, Bart Van Dijck, Johanna Van Overmeir, Louwrien Wijers en de Lothar Wolleh Estate.

Op de grammofoonplaat staan geluidsfragmenten van 3 performances die plaats vonden in het Antwerp Art Weekend 2021 in de BeuysCage bij Coppejans Gallery: Mauro Pawlowski, Thomas Betsens en Adriaan Rees.

Naast de gedrukte publicatie wordt er ook een kleine oplage voorzien van handmatig bewerkte bladen door de kunstenaars. Deze worden afzonderlijk genummerd als speciale editie.

De nummering is als volgt:
1- 245: gedrukte publicatie, te koop voor 35 euro
I - XV: handbewerkte editie, te koop voor 650 euro

H.C. 1-25: exemplaren voor de bijdragers, niet te koop
A - O: handbewerkte editie voor de eigenaren van de GalleryBox 2021-2022, niet te koop

NL