Nieuws

02.10.20
Hans Lemmen, tekening

ArtOnPaper Amsterdam uitgesteld

Door de verstrenging van de COVID-19 maatregelen in Nederland, zijn de meeste kunstbeurzen van de komende maand afgelast.

Coppejans Gallery was ingeschreven voor de kunstbeurs ArtOnPaper in Amsterdam en zou een solo-stand met werk van Hans Lemmen presenteren.

De voorlopige nieuwe data zijn 10.12.2020 – 13.12.2020. Wij hebben in elk geval onze inschrijving behouden en hopen dat we op die manier nog dit jaar het spannende werk van Lemmen kunnen presenteren.

foto:
Zonder titel, gemengde techniek op papier, Hans Lemmen – 2019

22.08.20
Cube ingepakt

Implosie op het Falconplein - Ewerdt Hilgemann

Op zaterdag 26 september zal Ewerdt Hilgemann een performance doen op het Falconplein.

Hilgemann zal een kubus laten imploderen door de lucht uit een roestvrijstalen constructie te verwijderen. De kubus zal er staan vanaf 12 september en blijft na de performance nog te zien tot 25 oktober.

Het project kadert in de expo Cube (Self) bij Coppejans Gallery. De titel is niet willekeurig gekozen: de kubus krijgt immers dezelfde hoogte als de kunstenaar zelf en kan dus gezien worden als een zelfreflectie van de kunstenaar.

 

foto: Cube (Self), in het atelier klaar voor vertrek naar Antwerpen.

15.06.20
Anwerpse handjes Artland Antwerp

Op zondag 5 juli geven we u een hand.

Na een lange tijd kunnen we stilaan weer op pad. Samen met de collega-galeries van Artland Antwerp organiseren we op winkelzondag 5 juli een gezamenlijke opening. Op en rond het Eilandje zullen zes kunstgaleries u graag ontvangen met de typische Antwerpse Handje.

De Antwerpse Handjes zijn koekjes die al sinds 1934 met hetzelfde recept worden gemaakt. Ze verwijzen naar de legende van Silvius Brabo en de reus Antigoon, maar voor ons staan ze vandaag symbool voor contact en vertrouwen.

Bezoekers van Coppejans Gallery zullen de nieuwe expo Packed & Boxed kunnen zien en kennis kunnen maken met Adriaan Rees, één van de kunstenaars die in de tentoonstelling zijn opgenomen.

02.06.20
William Sweetlove in Arcken

Beeldenexpo in Kasteeltuinen Arcen

Kasteeltuinen Arcen is een groep van meer dan 15 tuinen gelegen in het pittoreske dorpje Arcen in de Maasduinen van Noord-Limburg. Het is een van de meest veelzijdige bloemen- en plantenparken van Europa.

Dit seizoen komt het beheer met een bijzondere expositie, een grote beeldententoonstelling van onze kunstenaar William Sweetlove. Sweetlove toont er enkele van zijn reusachtige kleurrijke beelden van dieren en mensen die allemaal een attribuut bij zich dragen zoals laarsjes, schoenen of een grote fles op de rug. Deze attributen staat symbool staan voor de klimaatverandering en hoe de natuur hier op reageert. Een thema dat steeds belangrijker wordt, ook voor Stichting het Limburgs Landschap.

In het grote tuinencomplex bij Kasteel Arcen komen de grote kleurrijke beelden in contrast te staan met de natuurlijke groene achtergrond. De expositie loopt tot en met 1 november 2020.

foto: representin.nl
21.05.20
Boxes at Coppejans Gallery

Aftellen met drie tentoonstellingen

Door de COVID-19 crisis werd de opstart van Coppejans Gallery danig in de war gestuurd. Omdat grote bijeenkomsten en activiteiten niet zijn toegestaan is het moeilijk de kunstenaars en het publiek samen te brengen bij de opstart van het eerste werkjaar van de galerie.

Daarom besloot Stijn Coppejans om af te tellen naar de echte start met drie korte tentoonstellingen. De eerste en tweede expo zijn al bekend. In een korte eerste expo kan de bezoeker kennis maken met de nieuwe Antwerpse galerieruimte en het werk van Panamarenko. Er worden 24 originele tekeningen getoond die dienden als ontwerpschetsen van de pastillemotor. De tweede expo zal krijgt de titel Packed & Boxed en toont werk van enkele internationale kunstenaars die met verpakkingsmateriaal werkten.

Zowel de timing als de inhoud van de derde expo hangen af van de regelgeving rond de corona-problematiek. Wij hopen tijdens onze zomertentoonstelling hierover meer duidelijkheid te krijgen en onze planning definitief te maken.

18.02.20
Ewerdt Hilgemann in Kröller Müller Museum

Ewerdt Hilgemann solo in Kröller Müller Museum

Ewerdt Hilgemann krijgt dit jaar een retrospectieve tentoonstelling in het Nederlandse Kröller Müller museum. Onder de titel ‘Work in Progress (1959-2020)’ wordt een expo samengesteld met werken van het museum en bruiklenen van verzamelaars.

Vanaf het begin bepalen elementaire vormen, de cirkel, het vierkant en de kubus, het werk van Ewerdt Hilgemann (Witten, 1938). Met deze vormen ontstaan vanaf de jaren zestig wandreliëfs, seriële installaties en sculpturen. In de jaren tachtig begint Hilgemann gebruik te maken van het toeval en van de kracht van natuurelementen. Zijn zogenoemde ‘implosie-sculpturen’ ontstaan door met een pomp geleidelijk lucht te zuigen uit grote vormen van roestvrij staal. Een op deze manier vacuüm getrokken kubus van 2 x 2 x 2 meter, Cube (KMM), vond in 2014 een plaats in de beeldentuin van het Kröller-Müller Museum.

In 2019 kocht het museum enkele werken aan uit de jaren ’60 en ’70 en schonk Ewerdt Hilgemann ook enkele stukken aan de collectie. De geplande tentoonstelling is een overzicht van ruim zestig jaar werk.

Foto: Ewerdt Hilgemann, Cube (KMM), foto Marjon Gemmeke