Nieuws

09.01.21
Riki Mijling, Infinite Void I + II, editie

Een nieuw boek voor Riki Mijling en nieuwe editie voor u

Naar aanleiding van het succes van het eerste boek en de vele internationale tentoonstellingen die sindsdien gepland werden, werd het tijd voor een nieuwe publicatie. Kunsthistoricus Antoon Melissen kreeg dan ook van de Riki Mijling Foundation de opdracht om het nieuwe boek vorm te geven. Het wordt verwacht in het voorjaar van 2021.

Voor de financiering ervan werden twee bijzondere werken gemaakt, elk in een editie van 20 stuks. Het betreft twee VOID sculpturen, één die zijn kleur krijgt door de trage oxidatie (roesten) en één door de snelle oxidatie (branden). Beide vormen kunnen in vier richtingen worden opgehangen. Deze actieve inbreng van de toeschouwer is typisch voor het werk van Mijling. Het gebruik van de spontane corrosie van het materiaal legt op een spontane wijze het verband tussen de abstracte ideeënwereld en het aardse.

Dit project wordt ondersteund door:

De Riki Mijling Foundation, Doetinchem (NL)
Coppejans Gallery, Antwerpen (BE)
Galerie Floss & Schultz, Keulen (DE)
Galerie Rieder, München (DE)
Galerie Anna Wenger, Zurich (CH)

Wie meer informatie wil over de nieuwe editie, kan ons mailen via info@coppejansgallery.be.

10.12.20
Adriaan Rees I cant read (AKA This is not America) 2020

Adriaan Rees sluit het kalenderjaar af met performance

Op 20 december zal Adriaan Rees aan de hand van een performance zijn bijdrage aan de GalleryBox 20/21 naar de galerie brengen.

De performance heeft als thema “lichamelijkheid” en is met de titel: “I can’t read” aka “This is not America” een knipoog naar zowel David Bowie als Joseph Beuys.

De performance zal ook live worden uitgezonden op onze Facebookpagina.

25.10.20
Thomas Betsens - Brain Interface Balloon

Thomas Bestens: Brain Interface Balloon

Vandaag deed geluidenkunstenaar Thomas Betsens een performance in de galerie met zijn Brain Interface Balloon mee.

Rechttegenover de geïmplodeerde kubus liet hij een bolvormige ballon expanderen. Hij gebruikte daarvoor een toestel dat zijn hersengolven meet en interpreteert. Tijdens de perfomance werd de ballon steeds groter en eens hij volledig is opgeblazen, werd hij uitgerust met een piezomicrofoon die de geluiden van de kubusimplosie vermengt met de geluiden bij het aanraken van de ballon.

02.10.20
Hans Lemmen, tekening

ArtOnPaper Amsterdam uitgesteld

Door de verstrenging van de COVID-19 maatregelen in Nederland, zijn de meeste kunstbeurzen van de komende maand afgelast.

Coppejans Gallery was ingeschreven voor de kunstbeurs ArtOnPaper in Amsterdam en zou een solo-stand met werk van Hans Lemmen presenteren.

De voorlopige nieuwe data zijn 10.12.2020 – 13.12.2020. Wij hebben in elk geval onze inschrijving behouden en hopen dat we op die manier nog dit jaar het spannende werk van Lemmen kunnen presenteren.

foto:
Zonder titel, gemengde techniek op papier, Hans Lemmen – 2019

26.09.20
Cube(self) implosion by Ewerdt Hilgemann

Implosie van Cube(self) krijgt veel aandacht

Onder grote belangstelling van pers en publiek presenteerden we onze eerste kunstperformance op het Falconplein. De kubus van 1,78 m hoog werd vandaag dag door Ewerdt Hilgemann geïmplodeerd. Het resultaat was een prachtige sculptuur die door zijn bijzondere hoogte Cube(Self) werd gedoopt. De kunstenaar is immers even groot als de kubus.

Ook ATV was er bij.
bekijk hier deel 1 van de reportage
bekijk hier deel 2 van de reportage
bekijk hier het nieuwsitem

12.09.20
Cloned Schnauzer with Pet Bottle, William Sweetlove

Monumentaal beeld van Sweetlove in familiepark

Terwijl op het Falconplein een groot sculptuur van Hilgemann werd geplaatst, mocht Coppejans Gallery in Nederland het eerste monumentale werk verkopen.

Sinds vandaag staat in het Hof van Saksen in Nooitgedacht (NL) een groot beeld van William Sweetlove. Het werk draagt de titel ‘Cloned Schnauzer with Pet Bottle’ en bespeelt het thema van de opwarming van de aarde en het watertekort in de wereld. De voorbereidingen voor deze opdracht gaan ongeveer een jaar terug.

Het beeld heeft een totale hoogte van meer dan 3,5 meter.Het zal worden gemaakt in een oplage van 3 exemplaren. Er zijn dus nog twee exemplaren beschikbaar.