Nieuws

15.11.21
Atelier van Denmark

Welkom Denmark

Denmark is de artiestennaam van Marc Robbroeckx (Wilrijk, 8 juli 1950). Hij is in de kunstwereld geen onbekende. Sinds de vroege jaren ’70 realiseert deze kunstenaar versnijdingen, ontledingen en (her)assemblages van boeken, magazines en kranten. Zijn archiefinstallaties vormen een kritische reactie op de overdaad aan informatie waarmee we dagelijks geconfronteerd worden.

Na enkele verkennende gesprekken en een atelierbezoek, hebben we besloten dat er genoeg basis is om een langdurende samenwerking op poten te zetten. Vanaf nu zal Coppejans Gallery dan ook naast Guy Pieters Gallery, de vaste vertegenwoordiger worden van de kunstenaar in ons land.

Een eerste kennismaking met het publiek van de galerie zal al in december plaatsvinden. Er komt immers een groepstentoonstelling onder de titel ‘Archief 2022’ waarin enkele werken van Denmark zullen getoond worden. Daarnaast wordt werk gepresenteerd van Nico Dockx, Laurence Petrone, Jan Henderikse en Wim Nival.

02.11.21
Jan Henderikse, All Aboard - 1985

Deelname beurs: The Solo Project met solostand van Jan Henderikse

Coppejans Gallery werd door curator Eva Wuytjens uitgenodigd om deel te nemen aan The Solo Project. Deze beurs vindt dit jaar ook plaats in Brussel, deels overlappend met BRAFA Art. Galeries kunnen zich niet kandidaat stellen voor deze beurs, maar worden door externe curatoren geselecteerd. De beurs heeft ook niet de klassieke vorm met kubieke stands, maar krijgt een open vorm met ingerichtte ruimtes.

Coppejans Gallery zal er een solostand van Jan Henderikse inrichten onder de titel ‘Rejects’.

The Solo Project: Jan Henderikse – Rejects
20 – 23 januari 2022
Grondelstraat 152 – 1070 Brussel
Klik hier voor alle info.

15.10.21
Adriaan Rees - De Gaper

Adriaan Rees krijgt veel aandacht met project De Gaper

Adriaan Rees plaatste deze week in Amsterdam een nieuw beeld dat tot het publieke domein zal behoren. Boven de pui van drogisterij Het Heertje in de Herenstraat in Centrum komt een nieuwe gaper te hangen. Het exemplaar is de opvolger van de zwarte versie die in juli 2020 werd verwijderd wegens associaties met racisme en slavernij.

De nieuwe gaper is een fantasieportret dat een androgyne uitstraling moet hebben, zo stelt Adriaan Rees. Op de tong van de gaper ligt een grote pil, verder verwijzen verschillende objecten rond de gaper naar de artikelen die in een drogisterij te koop zijn, zoals scheerkwasten, lippenstift, deodorant en potten crème.

12.10.21
Gaston De Mey - Stichting Pim De Rudder

Gaston De Mey bij Stichting Pim De Rudder

Galerie Pim De Rudder was een lokaal fenomeen met een groot netwerk. Vanuit alle uithoeken van het land en zelfs het buitenland, werd deze galerie uit Assenede bezocht door kunstliefhebbers en artiesten. Na het overlijden van de galeriehouder werd een kunststichting opgericht. De activiteiten die er nu plaats vinden zorgen ervoor dat de geschiedenis achter dit opmerkelijke kunstinitiatief levend worden gehouden. Ook het M HKA is betrokken in de ontsluiting van de archieven.

Twee weken terug opende Stijn Coppejans er een solotentoonstelling van Gaston De Mey. De geselecteerde werken zijn samengebracht per periode en tonen een mooi overzicht van de veelzijdigheid in het oeuvre van deze geometrisch abstracte kunstenaar.

Stichting Pim De Rudder – Hoogstraat 4-6, 9960 Assenede
Nog elke zaterdag en zondag van oktober – 15.00u tot 18.00u

06.10.21
De Hele Rust - Johanna Van Overmeir

Performance Johanna Van Overmeir

Op zaterdag 16 oktober zal Johanna Van Overmeir een performance brengen onder de titel “Hele Rust”. De performance vindt plaats op het Falconplein en in de omgeving van het MAS.

Johanna zal een muzikaal symbool tekenen in de straten van Antwerpen. Daarbij gebruikt ze aaneen gerijgde stukken tekst die samen een kilometerslange sliert vormen.

De actie van Johanna loopt een hele namiddag. Wie tussen 12.00u en 16.00u langs komt op de galerie, kan een stuk van de performance meemaken.

Performance: Hele Rust
16.10.2021, 12.00u – 16.00u
Falconplein/omgeving MAS

06.10.21
Robert Schad, TARRAK steel sculpture

Nieuwe openluchtexpo Robert Schad in Frankrijk

De opbouw van een grote openluchtexpo van Robert Schad in de Bourgogne en Franche Comté (FR) is volop bezig. Er zullen 60 grote sculpturen worden getoond, verspreid over 49 locaties.

Coppejans Gallery is curator van de locatie Fort Dorsner in Giomagny. Daar zullen twee sculpturen worden getoond: TARRAK en KNOX. De Expo loopt meer dan een jaar en opent op 17 oktober in Montbard.