Nieuws

06.10.21
Robert Schad, TARRAK steel sculpture

Nieuwe openluchtexpo Robert Schad in Frankrijk

De opbouw van een grote openluchtexpo van Robert Schad in de Bourgogne en Franche Comté (FR) is volop bezig. Er zullen 60 grote sculpturen worden getoond, verspreid over 49 locaties.

Coppejans Gallery is curator van de locatie Fort Dorsner in Giomagny. Daar zullen twee sculpturen worden getoond: TARRAK en KNOX. De Expo loopt meer dan een jaar en opent op 17 oktober in Montbard.

06.10.21
Jan Henderikse- Wismar

Museum Voorlinden koopt werk van Jan Henderikse aan

De Collectie van één van de mooiste musea in Nederland werd opnieuw uitgebreid met werk van Jan Henderikse.

Het museum kocht enkele stukken aan, waaronder het werk Wismar 2, een assemblage uit 2000 met lampjes, plastic Mariabeeldjes en bloemetjes uit de voormalige DDR. De aankoop is opnieuw een bevestiging van de actualiteitswaarde van het recente werk van Henderikse.

Momenteel zijn ook de inhoudelijke voorbereidingen bezig voor een soloshow van Jan Henderikse bij Coppejans Gallery. Daarbij zal het werk dat in Amerika is ontstaan een centrale rol krijgen.

Jan Henderikse
Wismar 2

lichtinstallatie op staal, 2000
150 x 100 cm.

30.09.21
Hans Lemmen in Caji Fuerteventura

Hans Lemmen in museum Caji Fuerteventura

In Caji Fuerteventura op de Canarische Eilanden opende vandaag een solo-expo van Hans Lemmen. Het museum brengt ondermeer zijn nieuwe reeks met handbewerkte landschapsfoto’s.

De expo ‘Tierra cifrada’ wordt begeleid met de publicatie van een nieuw boek waar het werk in opgenomen staat. Binnenkort is het boek in de galerie beschikbaar.
Vorige maand toonde Coppejans Gallery het werk van Lemmen nog in een solostand op Art On Paper Amsterdam. In november is er in de galerie een expo met het werk van Hans Lemmen en M.C. Escher.

30.09.21
Stijn Coppejans in zijn galerie

Interview GalleryViewer

Vandaag publiceerde het kunstplatform GalleryViewer een uitgebreid interview over het ontstaan en de werking van Coppejans Gallery.

Ondertussen is de galerie anderhalf jaar actief in Antwerpen en vonden er 9 tentoonstellingen en 15 performances plaats. In het interview lees je de visie die schuil gaat achter het actieve programma van de galerie. Klik hier om het te lezen.

12.09.21
Alain Arias-Misson, Sink Hole

Centre Pompidou ontleent een werk.

De Expo WOORD moet het eventjes met een werkje minder doen. Het werk Sink Hole van Alain Arias-Misson wordt op 17 en 18 september even ontleend voor het tweedaags symposium “Eroticism, Poetic Concretism, and Visuality (1960-1970)”.

Het intenrnationaal symposium is georganiseerd door Maria Elena Minuto (KU Leuven) en Mica Gherghescu (Bibliothèque Kandinsky – Centre Pompidou). Bij de betrokkenen zijn ook Johan Pas (KASK Antwerpen), met wie Coppejans Gallery samenwerkte rond 100 jaar Beuys en Jan De Vree die vanuit het M HKA initiatiefnemer was voor het Publieke Gedicht dat Alain Arias-Misson tijdens het openingsweekend van WOORD in Antwerpen heeft gebracht.

Het uitgeleende werk staat hiernaast afgebeeld en dateert uit 1970. Het werk van de kunstenaar, en vooral zijn public poems worden op het symposium besproken. De kunstenaar komt ook zelf aan het woord. Het symposium kan live worden gevolgd. Klik daarvoor hier. Op deze pagina komt de link te staan.

28.08.21
Public Poem BOEM by Alain Arias-Misson

BOEM, succes!

Vandaag trokken 12 letters van Alain-Arias Misson door de stad op de openingsdag van onze expo WOORD. Ze bezetten de stad met woorden uit een gedicht van Paul Van Ostaijen.

De tocht startte aan het Panamarenkohuis en liep verder langs het Sint-Jansplein, het Hessenhuis, het Falconplein, de kunstacademie en het Letterenhuis, het standbeeld voor Van Ostaijen, het Hendrik Concieneplein, de Kathedraal en het Stadhuis. Het geheel werd gefilmd door het M HKA.

Nadien kwamen alle letters samen bij Coppejans Gallery om een geslaagd publiek gedicht te vieren.