Nieuws

16.05.22
Kunst Aan Zet

Gallery Hopping Tour van Kunst Aan Zet

Tijdens het Antwerp Art weekend op vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 29 mei 2022 organiseert Kunst Aan Zet “Gallery Hopping”. Er is een speciale route voor regio Noord met bezoeken aan: Gallery FIFTY ONE, Stieglitz19, Coppejans Gallery en Pedrami.

Er staan 2 tours per dag op het programma. De tour duurt ongeveer anderhalf uur.

Wie wil deelnemen kan zich gratis inschrijven via deze link.

07.05.22
Ewerdt Hilgemann op het Falconplein

Kröller-Müller Museum lanceert Hilgemann Fonds

Op 10 mei 2022 wordt in het Kröller-Müller Museum een nieuw fonds ten doop gehouden: het Hilgemann Fonds. Dit fonds is in 2021 opgericht door beeldend kunstenaar Ewerdt Hilgemann en zijn echtgenote Antoinette de Stigter. Het fonds is bedoeld voor het ondersteunen van ‘eigenzinnige beeldhouwkunst’, ofwel ruimtelijke kunst in brede zin. Ondersteuning kan plaatsvinden in de vorm van een aankoop, een tentoonstelling of een publicatie. Het fonds wordt beheerd door het Kröller-Müller Museum.

Met het Hilgemann Fonds wil Ewerdt Hilgemann iets ‘terugdoen’ voor de rijke loopbaan die hij zelf heeft gehad. Samenwerking met andere kunstenaars heeft voor hem altijd een belangrijke rol gespeeld, evenals voor Antoinette de Stigter, die in 1989 Art Affairs oprichtte, een galerie in Amsterdam, gespecialiseerd in internationale moderne kunst met een sterke conceptuele inslag.

Eerste aankoop van het Hilgemann Fonds: Jeroen Jongeleen
De eerste besteding uit het Hilgemann Fonds is een bijdrage aan de aankoop in 2021 van zes videowerken van Jeroen Jongeleen (Apeldoorn, 1967).  Jongeleen werkt vaak in de openbare ruimte. Tijdens de eerste lockdown in 2020 begint hij met hardlopen op verlaten stedelijke plekken, aanvankelijk lange afstanden, maar uiteindelijk in de vorm van een cirkel. Een drone volgt zijn bewegingen en laat zien hoe Jongeleen al lopend een spoor achterlaat op parkeerplaatsen en verboden stadsterreinen, maar ook in een landschap in de buurt van het Kröller-Müller Museum. Een ruimtelijk gebaar van een kunstenaar die vastzit in een zelfgemaakt hamsterwiel en zo een parallel trekt met de coronapandemie, die door de mens zelf gecreëerd is en hem vervolgens gevangen houdt.

De bijdrage aan de aankoop van het werk van Jeroen Jongeleen is in nauw overleg met Ewerdt Hilgemann en Antoinette de Stigter tot stand gekomen. De presentatie van Jeroen Jongeleen Running in circles, is te zien van 12 maart tot en met 30 oktober 2022.

25.03.22
Robert Schad - Dix par Dix

Openluchttentoonstelling Robert Schad in Frankrijk

Vandaag opent de grote openluchttentoonstelling ‘Dix par Dix’ van Robert Schad. Coppejans Gallery is partner van het project.

Op 33 plaatsen in de regio Bourgogne-Franche-Comté zijn monumentale sculpturen te zien. Ze zijn allemaal gemaakt uit rechte stukken massiefstaal van 10 x 10 cm.

De kracht van Schad’s sculpturen is hun spontane interactie met de omgeving. Ze vormen een link tussen natuur en cultuur en integreren zich in het landschap en in hedendaagse en historische architectuur.

In onze tentoonstelling Nature/Nurture die eind mei in de galerie van start gaat zal zijn werk ook zien zijn.

15.03.22
Riki Mijling, Void HV, 2022

Nieuwe multipels Riki Mijling

Naar aanleiding van dit initiatief brengen Coppejans Gallery en de Riki Mijling Foundation twee nieuwe multipels uit onder de titel Void HV. Ze worden verkocht voor 550 euro per stuk en werden uitgevoerd in een oplage van 15 stuks. Eén set van twee stuks wordt ook opgenomen in de collectie van Art Center Hugo Voeten

Riki Mijling
Void HV, 2022
staal (gebrand en geroest)
14 x 14 x 4,5 cm
intekenprijs: 550 euro per stuk

12.03.22
Studio Jan Henderikse

Atelierbezoek bij Jan Henderikse

Kunst Aan Zet organiseert samen met Coppejans Gallery twee keer een atelierbezoek bij Jan Henderikse.

Op zaterdag 26 maart en zaterdag 2 april worden telkens 20 mensen toegelaten op het atelier.

Programma:
10.30u: Onthaal -met koffie- op het atelier van Jan Henderise (Hessenplein 2, bovenste verdieping)
11.00u: Inleiding door Antoon Melissen, auteur en kunsthistoricus
Kortfilm: All is Light van Sherman de Jesus
12.00u: Lunch op het atelier
12.45u: Bezoek expo met uitleg door Stijn Coppejans
06.03.22
Riki Mijling bij Art Center Hugo Voeten

Riki Mijling in Art Center Hugo Voeten

Riki Mijling krijgt een solotentoonstelling op de bovenste verdieping van Art Center Hugo Voeten in Herentals. Ook in de beeldentuin in Geel worden verschillende aspecten van haar werk getoond.

De tentoonstellingen komen er na enkele besprekingen tussen Coppejans Gallery en Art Center Hugo Voeten. Het werk zal 1 april tot 30 oktober te zien zijn, zowel in het museum in Herentals, als in de beeldentuin in Geel. In april en mei zal Coppejans Gallery ook een solotentoonstelling van Mijling maken in de galerie.

Riki Mijling – O₂
Art Center Hugo Voeten en Beeldentuin Hugo Voeten
01.04.2022 – 30.10.2022
Curatoren: Stijn Coppejans en Antoon Melissen