Thomas Baumgärtel

Biografie

Thomas Baumgärtel

Thomas Baumgärtel

° 1960
Rheinberg,
Duitsland

Thomas Baumgärtel is een Duitse graffitikunstenaar die onder het pseudoniem Bananensprayer bekend is vanwege zijn typische banaan die hij in allerlei artistieke contexten gebruikt.

Hij begon zijn artistieke carrière in 1983. Van 1985 tot 1990 studeerde hij kunst aan de Universiteit voor Toegepaste Wetenschappen in Keulen. Nadien studeerde hij ook nog psychologie aan de Universiteit van Keulen. In 1986 spoot hij voor het eerst zijn banaan aan de gevel van een galerij. Nadien werd hij erg actief in de kunstwereld. In de jaren die daarop volgen duikt zijn werk overal op in het straatbeeld. De typische gestilleerde banaan prijkt op gevels van plekken waar cultuur wordt beleefd en gepromoot. Door de jaren heen is deze prent vergelijkbaar met een 'ster' voor restaurants, maar dan van toepassing op musea en galeries.

Coppejans Gallery vertegenwoordigt deze kunstenaar in België. Sinds 2017 verleden cureerde Stijn Coppejans geregeld tentoonstellingen met de kunstenaar. Er werden sindien ook twee boeken uitgegeven.

Beschikbare Kunstwerken

Geen kunstwerken gevonden.

Niet beschikbare Kunstwerken

Geen kunstwerken gevonden.

Tentoonstellingen

Art = Hard
Art = Hard